lunes, 5 de marzo de 2012

MONTSEC D´ARES - PANTA DE CANELLES 3-3-2012

TELETUBBIS - CAST. URQUIZA OLMO - OLMO SOLER
Des de l'aparcament hem baixat per sota de l'ermita de la Pertusa en direcció al pantà de Canelles, deixem a la dreta la ferrada Olmo-Soler, Continuem baixant per camí, fins anar a buscar un pas entre roques a la nostre dreta, on trobem uns primers esglaons que ens porten a l'inici de la via ferrada "Los Teletubis", més fàcil i més curta.En un principi no teniem clar si es podriem empalmar les tres ferrates, llavorç va optar per dur les cordes i poder rapelar per enllaçar una derrera l´atra, al final no calien les cordes, però hem dut més pes, més esforç.

Arribem al final de la ferrata Teletubbis i ara baixarem pels pasamans de la Olmo soler
Començem la Ferrata Castro Urquiza Olmo


L'inici de la via ja és indicatiu de que la dificultat del traçat es alt, i a la vegada serveix de filtre per les persones poc avesades a aquests itineraris. El primer tram l' anomena'n "Els Pènduls", dues cadenes verticals ens serviran per fer un flanqueig, tot pendulant, ajudats per curtes clavilles.
Una vegada assolida aquesta dificultat el traçat continua fins "El Pont de Jembe", una passarel·la molt ferma i sense gaires dificultats, que ens fa canvia d'aresta.

A partir d'aquí la via guanya en verticalitat, fins arribar als peus del tram anomenat "La Bandera",
és un espero vertical, equipat amb uns passamans gruixuts  i un xic separats uns dels altres i claus de les vies del tren. Aquí ens trobarem amb una dificultat afegida ja que els típics mosquetons no entren, i aixi es perd la possibilitat d' assegurar-se a l' esglaó en curt, un ganxo seria una bona opció per pogué descansar en aquest tram.

Una vegada sortim d'aquest tram afrontem els últims trenta metres de la via, on trobem un desplom força físic, aquesta part ja equipada amb els típics esglaons de ferrada.
Vista del congost de Montrebei (izq. foto  paret Aragon, dreta paret Catalunya)
Vista de la cresta Urquiza Olmo
Salida Olmo Soler a l´Hermita Pertusa
Llibre de visites

L´Hermita de la Pertusa del S. XI o XII
El Montsec ès un lloc es maravellòs i et permet fer un munt d´activitats , escalada, Btt, ferrata, senderisme, parapent, kayac. Ja tenim en ment el proper objetiu ben visible desde aquesta foto.

No hay comentarios: